De voordelen van prefab betonbouw zijn zeer divers. Het is niet alleen goedkoper dan vele andere bouwmaterialen, het is ook kwalitatief en veilig! Deze en andere voordelen leggen we je graag uit.

1 Prefab betonbouw is goedkoper

De belangrijkste reden om voor een bepaald bouwmateriaal te kiezen blijft vaak de prijs. Op dit vlak scoort prefab beton zeer goed, zeker wanneer je ook rekening houdt met de kwaliteit van de geleverde materialen.

Deze lage prijs is te wijten aan de fabrieksomgeving waarin de prefab betonnen elementen gemaakt worden. Deze omgeving zorgt voor minder fouten, minder afval en dus minder kosten. Waardoor ook de prijs kan zakken.

Een tweede reden is de beperking van de bouwtijd. Een verkorting van de bouwtijd op de werf zorgt voor minder arbeidskosten, minder verplaatsingskosten, … .

3 Prefab beton is veilig

Eerst en vooral zijn prefab betonelementen brandvast. Ze bieden je dus een veilige haven en kunnen gebruikt worden voor schuil- en noodruimtes. Daarnaast zorgen de sterkte en de elasticiteit van het beton ervoor dat deze elementen ook extra veilig zijn.

 

2 Kwaliteit

 

De gecontroleerde omgeving van een fabriek beïnvloedt naast de prijs ook de kwaliteit van prefab betonelementen. De gecontroleerde temperatuur, gespecialiseerde arbeiders en de aangepaste locatie zorgen voor een hogere kwaliteit.

Deze kwaliteit wordt versterkt door de precieze en scherpe details die men in een fabrieksomgeving eenvoudiger kan realiseren.

Verder voldoen onze prefab elementen aan alle belangrijke nationale en internationale normen. Maar de kwaliteit komt ook naar voor in andere kenmerken van prefabbeton zoals het behouden van vorm, afmeting en eigenschappen, maar ook de weerbestendigheid.

4 Werken met prefab beton is efficiënt

Wie kiest voor prefab betonbouw, kan rekenen op efficiëntie. Prefab beton is eenvoudig te monteren waardoor je een grote tijdswinst boekt op de werf zelf.

Deze snelle plaatsing zorgt voor lagere arbeidskosten waardoor het ook economisch efficiënt is. Ook is er minder oponthoud door slecht weer wanneer je kiest om met prefabbeton te werken.

Efficiëntie op vlak van energie wordt steeds belangrijker, ook op dat vlak scoren prefab betonelementen zeer goed omwille van hun thermische eigenschappen.

5 Innovatief

Ons bedrijf is steeds op zoek naar innovatieve toepassingen van prefabbeton. Doordat we in onze betonfabrieken heel veel maatwerk afleveren, kunnen we ook inspelen op zeer specifieke wensen van klanten. Zo is het mogelijk om reeds leidingen voor elektriciteit in de prefab betonpanelen op te nemen. Dit verkleint alweer de plaatsingstijd op de werf.

Ook op vlak van logistiek wordt er, door het werken met barcodes, tijd gewonnen.

Op vlak van afwerking zijn er duizenden mogelijkheden qua kleur, vorm en speciale effecten. Zelfs het imiteren van houtstructuren in prefab elementen is mogelijk. Heb je een gek idee,  aarzel dan niet ons uit te dagen.

6 Prefab betonelementen : duurzaam en milieuvriendelijk

Prefab betonelementen zijn economisch duurzaam dankzij de gecontroleerde productieomgeving van een fabriek. Maar prefabbeton is ook duurzaam voor de mens door zijn beschermende en comfortabele eigenschappen.

Het overgrote deel van de productie kan volledig gerecycleerd worden. Verder werken prefab beton elementen ook energiebesparend omwille van hun thermische eigenschappen. Door gebruik te maken van lokale producten is de productie in zijn geheel milieuvriendelijker omdat zelfs het transport van de grondstoffen tot het minimum wordt beperkt.

Interesse in onze prefab betonproducten?

Contacteer ons

Megaton / Structo

Industriezone II, Nederwijk-Oost 279
B-9400 Ninove

T +32 (0)54 33 45 11
F +32 (0)54 32 60 47
info@megaton.be

Seveton Prefab Systems

Meersbloem Leupegem 58
B-9700 Oudenaarde

T +32 (0)55 232 562
F +32 (0)55 232 570
info@seveton.be