Voorgespannen welfsels

Betonnen gewelven zijn geprefabriceerde vloerelementen die gebruikt worden in toepassingen waar grote overspanningen, grote belastingen of geringe constructiehoogtes gevraagd zijn.

De kanalen in deze betonnen gewelven zorgen voor een reductie van het eigengewicht. Daardoor kan met eenzelfde wapeningssectie een grotere overlast worden opgevangen. Op de voorgespannen welfsels wordt al dan niet een meewerkende druklaag voorzien, waarbij de geprofileerde zijkanten als sleutel werken.

De nominale breedte van de betonnen welfsels is 1200mm, de dikte is variabel in types van 150mm tot en met 400mm. Deze en andere technische informatie vindt u terug in de productpdf.

Aanpassingen aan betonnen welfsels

Het bouwen van een kantoor, magazijn, garage, … is steeds maatwerk. Elk gebouw is anders en dus moet u voor elk gebouw ook andere uitsparingen voorzien in de welfsels.

Hoeksparingen, kopsparingen, hamerkop, sleuven en uitsparingen aan de zijkant van de voorgespannen welfsels vormen voor onze arbeiders geen probleem. Meer informatie hierover vindt u terug in de pdf over deze voorgespannen betongewelven.

Download PDF Voorgespannen Welfsels

Hulpstukken bij betonnen voorgespannen welfsels

Bij betonnen gewelven kunnen heel wat hulpstukken van toepassing zijn. Het maken van pasplaten vormt voor onze fabrieken bv. geen enkel probleem. Vaak zijn ook raveelconstructies nodig van staal of beton om trapgaten (doorgangen) te kunnen verwezenlijken. Ook daarvoor kan je bij ons terecht.
Eveneens kunnen we voor betonnen welfsels van 150 tot en met 265mm dik een isolatie voorzien. Dit kan bv. bij een kruipkelder goed van pas komen.

Heb je nog vragen over voorgespannen gewelven of wenst u één van onze vertegenwoordigers te contacteren? Klik hier voor de juiste contactinformatie.

Interesse in onze prefab betonproducten?

Contacteer ons

Megaton / Structo

Industriezone II, Nederwijk-Oost 279
B-9400 Ninove

T +32 (0)54 33 45 11
F +32 (0)54 32 60 47
info@megaton.be

Seveton Prefab Systems

Meersbloem Leupegem 58
B-9700 Oudenaarde

T +32 (0)55 232 562
F +32 (0)55 232 570
info@seveton.be